trešdiena, 2016. gada 6. aprīlis

7.aprīlis Pasaules Veselības diena

Ik gadu 7.aprīlī tiek atzīmēta Pasaules Veselības diena, kas veltīta kādai ar veselību saistītai tēmai. Šogad Pasaules Veselības diena ir veltīta cukura diabētam, tā profilaksei un ārstēšanai. Šīs dienas mērķis ir uzlabot zināšanas par cukura diabētu un tā sekām, kā arī informēt par veicamajiem pasākumiem, lai novērstu vai attālinātu saslimšanu ar 2.tipa cukura diabētu.
Pēc Pasaules Veselības organizācijas datiem ar cukura diabētu slimo 347 miljoni cilvēku visā pasaulē. Latvijā ir reģistrēti 84 683 cukura diabēta pacienti. Liela daļa 2.tipa cukura diabēta gadījumu ir novēršami. Vienkārši dzīvesveida pasākumi var būt efektīvi, lai novērstu saslimšanu vai attālinātu slimības sākumu. Uzturot normālu ķermeņa svaru, veicot regulāras fiziskās aktivitātes un lietojot veselīgu un sabalansētu uzturu var samazināt 2.tipa cukura diabēta risku.

Infografikās http://www.spkc.gov.lv/infografikas/  iepazīstamies ar veselīga uztura un dzīvesveida pamatprincipiem: 
 "Patiesība par cukuru", "Tavs dārzs ir vitamīnu un minerālvielu pilns", "Neaizmirsti padzerties", "Pastaiga", "Manaj sirdij garšos...", "Saldinātie, gāzētie dzērieni", "Cukura diabēts"
 






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru