pirmdiena, 2016. gada 21. marts

"Lido" un "Lāču maize"

Profesionālās programmas 1.kuras skolēni apmeklēja "Lido"uztura skolu un uzņēmumu "Lāču maize."
"Lido"skolēniem bija iespēja apgūt zināšanas par kvalitatīvu un sabalansētu uzturu ikdienā un prasmes kvalitatīvas maltītes pagatavošanā sev un citiem. Skolēni noslēgumā par apgūto saņēma arī Lido Uztura skolas Diplomu.

Skolēni kopā ar Lido pavāru noskaidroja 
Kā ikdienas uzturā izvēlēties vērtīgākos, veselīgākos produktus, kas veicina ne tikai augšanu un attīstību, bet uzlabo arī kopējo veselības stāvokli un noskaņojumu?
Kas ir pareiza un sabalansēta šķīvja likums?
Kā izvēlēties piemērotākos našķus?
Kuri produkti veicina aptaukošanos, cukura diabētu, sirds/asinsvadu sistēmas saslimšanas?
Kā lasīt un izvērtēt produktu etiķetes?
Kā pašam ātri, bet veselīgi pagatavot maltīti pēc  skolas?
LIDO Uztura skolas programma (2 h)piedāvāja skolēniem :
Animētu video par kvalitatīva uztura nepieciešamību ikdienā;
Interaktīvu lekciju par kvalitatīvu, sabalansētu uzturu;
Skolēnus iesaistošu uztura piramīdas diskusiju spēli par kvalitatīvākā produkta izvēli;
Uzkodu pagatavošanu kopā ar LIDO pavāru;
Izglītojošu ekskursija LIDO atvērtajā virtuvē, iepazīstoties ar interesantiem faktiem un ēdiena gatavošanas tendencēm un metodēm;
Diplomu par dalību LIDO Uztura skolā, mazo uztura rokasgrāmatu.  





Uzņēmumā "Lāču maize" skolēniem bija iespēja iepazīties ar ceptuves darbības principiem. Ceptuves rūķa pavadībā skolēni noklausījās stāstījumu par rudzu maizes vērtīgajām īpašībām. Skolēni varēja piedalīties savu zināšanu pārbaudē par maizi, graudiem un uzturu. Ceptuves apskatē skolēni iepazinās ar maizes krāšņu darbību, cepēju darbu un darbarīkiem, īstas rudzu maizes cepšanas procesu. ekskursijas laikā varēja arī degustēt dažādus grauzdiņus un sagatavot cepšanai savu cepumu. Noslēgumā pēc maiznieka paraugdemonstrējuma tika sagatavots cepšanai klases maizes kukulītis.








Fotogalerija

Publikācija Mālpils vēstis 2016.04.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru